Mind The Gum

назад
02.02.2021 Ексклузивни продукти

Mind The Gum е хранителна добавка във формат на дъвка, съдържаща кофеин, витамини и антиоксиданти, която оказва влияние при психична умора и съдържа 15 активни съставки.

Изследване на университета Нортумбрия (Великобритания) показа, че дъвката влияе върху способността за учене и
способността за запаметяване и припомняне на информация. Използването на дъвка при извършване на мнемонични и тестове за внимание увеличава краткосрочната памет с до 24% и дългосрочната до 36% *.
Не само: дъвката може да подобри вниманието, да насърчи състояние на психическо благосъстояние и да подпомогне работата.
Дъвченето е свързано с повисока производителност и по-ниски когнитивни проблеми, то повишава нивата на кортизол сутрин, без да влияе на сърдечната честота.
Благодарение на сублингвалната абсорбция, активните компоненти се усвояват побързо с бързи и дълготрайни резултати.

MIND THE GUM започва освобождаване на своите съставки още при първото сдъвкване. 60% от активните съставки се освобождават през първите 15 минути, за да подействат веднага след като се усети спад в концентрацията. Следващите 20% се освобождават в рамките на 30 минути и последните 20% постепенно след половин час. Целта е да се поддържа нормално и постоянно умствено представяне през целия ден.